Лента новостей

16:55
Сароян Сергей
14:27
Харакоз Валерій Федорович
11:41
Кого россияне хотели поставить у власти, если бы захватили Украину
17:52
С помощью денег мелких инвесторов, Игорь Мазепа планирует строительство посёлка под Киевом
17:38
ООО Concord Consulting объявило цену на ЧАО "Президент-Отель".
17:13
Війна війною, а схеми за розкладом - Данилюк
16:58
Давид Сакварелидзе: Вчера Украина, по сути, выиграла, а Путин проиграл.
18:41
Давид Арахамия про очередные обстрелы на Донбассе и эвакуацию граждан России.
18:05
Железняк: "С 5 марта обязательны токены для всех, вместо текущих электронных подписей."
14:42
Коломойский: Я уверен, что Приватбанк мы себе вернем
14:39
Канада даст Украине летальное оружие и кредит почти на 400 млн долларов
14:37
Госдеп США рекомендовал американцам выехать из Беларуси
14:36
Минобороны РФ сообщило, что возвращает на базу подразделения двух военных округов
14:34
Госдума попросила Путина признать ОРДЛО
15:35
Альфонс украинской политики - Алексей Паращенко.
13:26
2+2: Ігор Мазепа про гвинтокрили, ранкову "десяточку" та свої екстримальні захоплення
21:50
Мазепа про уникальные качества новых бизнесменов
21:36
Игорь Мазепа: зачем мы создаем нового авиаперевозчика?
21:18
Байден поговорит с Зеленским перед разговором с Путиным
15:58
Игорь Мазепа учредил премию Mazepa Awards для стартапов и инвесторов
Все новости
» » Вікторія Ліснича організувала художню виставку, присвячену подіям на Майдані

Вікторія Ліснича організувала художню виставку, присвячену подіям на Майдані

У Києві більше не горять вогні повстання, розтанув сніг, відцвіли каштани, а Громадська Рада Майдану і Вікторія Ліснича вирішили організувати дуже символічний захід. У День Європи, який Україна святкує щорічно, відбулася виставка живопису: стіни музею «Духовні цінності» прикрасили полотна, на яких вітчизняні та зарубіжні художники відобразили своє бачення революції. Червоні маки, воїни з картонними щитами на тлі палаючих покришок, бабуся з синьо-жовтими смужками на зморшкуватих щоках – ось такі сюжети, що беруть за душу навіть найчерствіших критиків.
Втім, захід орієнтований аж ніяк не на критиків. Як розповіли пресі Вікторія Ліснича і представники Ради Майдану, виставка покликана продемонструвати світовій спільноті, що Майдан – це не купка радикально налаштованих прихильників нацизму і фашизму, як це висвітлюють російські ЗМІ, а рух цивілізованих людей з європейськими цінностями. Саме тому на захід запросили найвідоміших персон вітчизняного шоу-бізнесу і політиків: їх присутність стала найкращим показником ставлення української інтелігенції до подій минулої зими.
У числі гостей можна було побачити таких діячів культури, як Ірена Карпа, Святослав Вакарчук, Каша Сальцова, Марія Бурмака, Віктор Андрієнко, Олена Гребенюк та ін.
Подарунком для журналістів став візит Ольги Богомолець та Анатолія Гриценка, а ось Юрія Луценка, Віталія Кличка та Олега Ляшка, які значилися в списках запрошених, на виставці так і не дочекалися.
З промовою звернулися до аудиторії Вікторія Ліснича та Ольга Богомолець, перед гостями виступив міні-оркестр і ансамбль народної пісні.
Виставку відвідало чимало зарубіжних дипломатів, на яких, безсумнівно, справили враження картини натхнених революцією творців. Запрошені мали змогу побачити роботи Юрія Соломко, Миколи Зноби, Ігоря Гайдая, Дар’ї Марченко, Бориса Єгизаряна, Владислава Шерешевського, Олексія Владимирова, Матвія Вайсберга, Юрія Вакуленко.
Крім живопису і фотографії на виставці показали ті самі каски, розписані кольоровими орнаментами, які створювали у творчому наметі на Майдані.
Як відомо, один з організаторів заходу, Європейська економічна палата торгівлі, комерції та промисловості, яку представляла на виставці Вікторія Ліснича, активно веде в Україні роботу з налагодження співпраці між європейськими інвесторами та вітчизняними підприємцями. Організація проводить консультування органів влади, спрямоване на гармонізацію відносин між українськими та європейськими ринками. Зокрема EEIG співпрацює з Благодійним «Фондом громади Приірпіння», який займається збором коштів для сімей Небесної сотні.

Вікторія Ліснича

Вікторія Ліснича

Віце-президент палати Вікторія Ліснича є ще й екс-заступником міністра культури, тому з організацією виставок такого масштабу добре знайома. Нагадаємо, що відома еко-культурна експозиція «Час жити» в штаб-квартирі ООН Хабітат, де представили роботи Миколи Зноби та Данили Дірова, також проходила за активної участі нинішнього керівника Європалати.

Похожие публикации

Наверх